ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:05
ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Άνοδο την Α1 για το μπάντμιντον του ΑΣ Δημοκρίτειο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΣ Δημοκρίτειο
Μπάντμιντον

Κατέκτησε αήττητο την κορυφή στην Α2

Διονύσης Βοργιάς

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το ΑΣ Δημοκρίτειο τμήμα μπάντμιντον κατέγραψε την μεγαλύτερη του επιτυχία στη σύντομη αλλά ουσιαστική ιστορία του. Η ομάδα συμμετείχε στο Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας στην Πορταριά Βόλου και κατέκτησε την κορυφή πρώτη και αήττητη!


Το ομαδικό πρωτάθλημα  γίνεται σε  μορφή τελικής φάσης, δηλαδή κάθε ομάδα αναμετράται με κάθε άλλη,  κάνοντας 5 αγώνες (όσα είναι τα αγωνίσματα) μονό αντρών, μονό γυναικών, διπλό αντρών, διπλό γυναικών και διπλό μικτό (άντρας – γυναίκα). Η ομάδα που πετυχαίνει 3 νίκες και άνω κερδίζει την αναμέτρηση. Ελάχιστος αριθμός παικτών που μπορεί να έχει κάθε ομάδα είναι 2 άντρες και 2 γυναίκες, και μέγιστος από 4. Ο κάθε παίκτης- παίκτρια μπορεί να παίξει σε 2 από τα 3 αγωνίσματα, οπότε η κάθε ομάδα πρέπει να σχεδιάσει προσεκτικά την στρατηγική της, προκειμένου σε κάθε αναμέτρηση να έχει την καλύτερη δυνατή σύνθεση.


Η ομάδα της Κομοτηνής βρέθηκε στον 1ο όμιλο με αντιπάλους την ομάδα Α.Ο.Α. Πύργου Ηλίας, Α.Ο. Γλυκών Νερών από Αθήνα και τον Αίολο Ηλίου επίσης από Αθήνα. Κατετάγη 1η με 2η την ομάδα του Πύργου και αντιμετώπισε στην συνέχεια τους  2 πρώτους του άλλους ομίλου, τον Φ.Ο. Νίκη Πεύκης Μαγκουφάνας από Αθήνα και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.  Κατάφερε να κερδίσει και τις 2 αναμετρήσεις, κατακτώντας πανηγυρικά την άνοδο  στην Α1 και την 1η θέση! Την απονομή των μεταλλίων στους νικητές έκανε η πρόεδρος της ομοσπονδίας αντιπτέρισης (μπάτμιντον) Ε.Ο.Φ.Σ.Α. Βικτωρία Χατζίνα. 


Μεγάλοι συντελεστές αυτής της επιτυχίας, οι αθλητές  που απάρτισαν την αποστολή στον Βόλο,  Κυριάκος Αποστόλου, Χρήστος Καλλιγάς, Αλκιβιάδης Γεωργιάδης, Δημήτρης Καλαϊτζίδης και οι Χριστίνα Μαυροματίδου και Έλενα Ξυλά. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αγωνίστηκαν αποκομίζοντας εγκωμιαστικά σχόλια  τόσο στο αγωνιστικό τους επίπεδο όσο και για το αθλητικό ήθος τους.


Σύντομα ακολουθούν και άλλες διοργανώσεις στις οποίες η ομάδα θα έχει συμμετοχή με πολλούς αθλητές. Έχουν ξεκινήσει τα περιφερειακά πρωταθλήματα ανά ηλικιακή κατηγορία, τα οποία θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο πριν από τα αντίστοιχα πανελλήνια. Αναμένεται η προκήρυξη για το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, στο οποίο πέρσι αθλητές μας κατάκτησαν την 4η θέση στο διπλό αγοριών.


Τέλος, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων που γίνεται στη Θράκη, στις 4 και 5 Μαρτίου, στο κλειστό του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής και θα φέρει πολλούς φίλους του αθλήματος από όλη την Ελλάδα, καθώς και καλεσμένους από γειτονικές χώρες στην πόλη μας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όταν η πολιτική ορολογία που χρησιμοποιείται για το διάλογο των πολιτικών αρχηγών και τις κόντρες τους στη Βουλή,  θυμίζει επίπεδο πεζοδρομίου, καφενείου  και λιμανιού,  ξεκάθαρα αποτυπώνει την αγωνία και το