ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΤΟΙΜΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ακόμη δεν ξεκίνησαν τα σχολικά μαθήματα κολύμβησης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Χρήστος Γαντζίδης
Κολύμβηση
Σχολεία

Χρ. Γαντζίδης - υπεύθυνος ομάδας φυσικής αγωγής ν. Ροδόπης: "Ο χρόνος περνάει σε βάρος των μαθητών"

Διονύσης Βοργιάς

Από την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, το μάθημα της κολύμβησης μπήκε στα δημοτικά σχολεία της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Παιδείας, με στόχο την εκμάθηση κολύμβησης στους μαθητές, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον πνιγμοί και άλλα τραγικά φαινόμενα στο υγρό στοιχείο. 


Φυσικά, η παραπάνω εξέλιξη είναι θετική και άκρως απαραίτητη, ειδικά για μια χώρα όπως η Ελλάδα, που περιβρέχεται σχεδόν σε όλους τους νομούς της από το υγρό στοιχείο. Παρόλα αυτά, και παρότι υπάρχει μέριμνα ώστε το πρόγραμμα να λειτουργήσει και φέτος, μέχρι στιγμής οι μαθητές των δημοτικών δεν έχουν ρίξει την πρώτη τους ...βουτιά, γιατί το πρόβλημα έχει "κολλήσει" κεντρικά.


ΣΥΣΤΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Σχετικά με τις εξελίξεις, μας ενημερώνει ο υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής ν. Ροδόπης Χρήστος Γαντζίδης, ο οποίος αρχικά μας πληροφορεί ότι συστάθηκαν οι εν λόγω ομάδες. "Οι Ομάδες Φυσικής Αγωγής έχουν πλέον στελεχωθεί με τρεις καθηγητές φυσικής αγωγής: Εμένα, την κα Χάιδου και τον κο Χατζόπουλο, καθώς και από τρεις γυμναστές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα τρέξουν τα προγράμματα κολύμβησης στο νομό Ροδόπης, για την 3η και 4η τάξη του Δημοτικού", εξηγεί ο κος Γαντζίδης.


Βεβαίως, ο υπεύθυνος υπογραμμίζει και τη διαχρονική ανάγκη για καλύτερο προγραμματισμό. "Η σύσταση των Ομάδων Φυσικής Αγωγής κανονικά θα πρέπει να γίνεται από τον Αύγουστο, ώστε να υπάρχει από νωρίς οργάνωση", αναφέρει.


Ο καθηγητής φυσικής αγωγής, δηλώνει την ετοιμότητα του νομού Ροδόπης και της τοπικής Ομάδας Φυσικής Αγωγής. "Αν και είμαστε 100% έτοιμοι στο νομό μας, ώστε και να λειτουργήσει το πρόγραμμα κολύμβησης και να ξεκινήσουν οι σχολικοί αγώνες, παρόλα αυτά περιμένουμε ακόμη την προκήρυξη από το υπουργείο Παιδείας.

Ακόμη και με μηδενικό κονδύλι, εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε τους αγώνες", μας λέει.
Όπως εξηγεί ο ίδιος "πέρσι τα μαθήματα κολύμβησης είχαν ξεκινήσει στις αρχές Νοέμβρη, δηλαδή τέτοια εποχή γίνονταν κανονικά. Επομένως, έχει χαθεί ήδη το πρώτο τρίμηνο των μαθημάτων, άρα κάποια παιδιά ουσιαστικά θα χάσουν το μάθημα της κολύμβησης". Επομένως, όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα, ίσως χρειαστεί και κάποια χρονική επανατοποθέτηση, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και κάποιοι μαθητές χάσουν τα μαθήματα κολύμβησης.


Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο Χρήστος Γαντζίδης, είναι πως "ο χρόνος περνάει σε βάρος των μαθητών και των σχολείων".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την