fbpx Βρέθηκαν οι δολοφόνοι αλλοδαπών που είχαν κατακρεουργηθεί στον Έβρο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2019 - 10:00
ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 1.5 ΧΡΟΝΟΣ

Βρέθηκαν οι δολοφόνοι αλλοδαπών που είχαν κατακρεουργηθεί στον Έβρο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Αλλοδαποί
Δολοφονία
Αλεξανδρούπολη

Τα πτώματα είχαν βρεθεί σε εντευκτήριο τοπικού συλλόγου στην τοποθεσία Πόταμος

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, η υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί νεκροί την 24-3-2018.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων. 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το μεσημέρι της 24-3-2018, εντοπίσθηκαν νεκροί, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 32 ετών, στο εσωτερικό κτιρίου που βρίσκεται στον Πόταμο Έβρου.  

Ειδικότερα, οι θανόντες βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη, κάτω από κουβέρτες, φέροντες τραύματα από μαχαίρι και θλων όργανο, σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Ακολούθησε διεξοδική εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και συνάμα παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 

Όπως διακριβώθηκε η διπλή ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στο εσωτερικό του εν λόγω κτιρίου, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017 και συγκεκριμένα το διάστημα από 1 έως 2/12/2017. 

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, την ανάλυση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων και δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς και αυτών που προέκυψαν από την πρόοδο των ερευνών, επετεύχθη η εξιχνίαση του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές διαφορές, ενώ διακριβώθηκε ότι δράστες και θύματα είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.   

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και ακολούθως εκδόθηκε σε βάρος του 32χρονου σχετικό Ένταλμα Σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη προχθές (7-10-2019) το απόγευμα, ενώ ο δεύτερος δράστης βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία.  

Το έγκλημα στις σελίδες του «Χ»
Ο «Χ» είχε φιλοξενήσει εκτενές ρεπορτάζ για τον εντοπισμό των σορών τον Μάρτιο του 2018, το οποίο εν πολλοίς επιβεβαιώνεται από το δελτίο τύπου της Αστυνομίας που παρατέθηκε παραπάνω. Γράφαμε τότε:

«Αντιμέτωποι με τη θέα δύο πτωμάτων σε κατάσταση προχωρημένης σήψης ήρθαν το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης όταν εισήλθαν σε χώρο του οικισμού της Παλαγίας (στο σημείο Ποταμός), κατόπιν καταγγελίας περίοικου. Από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανές ότι στο χώρο που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, είχε γίνει συμπλοκή θύματα της οποίας ήταν τα δύο πτώματα, που όπως φαίνεται είναι παράτυποι μετανάστες.

"Ειδοποιήθηκα εγώ προσωπικά από την Αστυνομία το Σάββατο 24/03 μεσημβρινές ώρες. Μεταβήκαμε με την αστυνομία στο χώρο, όπου βρεθήκανε οι άνθρωποι αυτοί και όντως από την πρώτη αυτοψία που έγινε στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι φέρανε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και ο χώρος έδειχνε ότι υπήρχε συμπλοκή στο συγκεκριμένο σημείο" δηλώνει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Θράκης Παύλος Παυλίδης, ο οποίος συμμετείχε και στην πρώτη αυτοψία, αλλά και στη δεύτερη που έγινε 24 ώρες μετά από ειδικό αστυνομικό κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης.

Ο κος Παυλίδης έκανε και τη νεκροψία - νεκροτομή στις σορούς των δύο νεαρών και περιγράφοντας τα ευρήματα, λέει: "Έχουμε σαφή ιατροδικαστικά ευρήματα σε σχέση με την διαπίστωση των αιτιών θανάτου των ανθρώπων αυτών. Πρόκειται για δύο πτώματα ανδρών, ηλικίας έως 35 ετών. Τα πτώματα βρίσκονται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης - πιθανολογούμε ότι θάνατος προήλθε περίπου προ 30 ημερών και η αιτία θανάτου στα άτομα αυτά είναι οι πολλαπλές κακώσεις που έχουν στο σώμα τους από μαχαίρι, από κάποια μπουκάλια, από καρέκλες σπασμένες - γενικά από νήσσον, τέμνον και θλον όργανο" […] 

Το κτίριο στο οποίο βρέθηκαν τα πτώματα βρίσκεται έξω από τον οικισμό της Παλαγίας και σε πολύ κοντινή απόσταση από την ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η τοποθεσία είναι ερημική και εκτός από την εκκλησία και το συγκεκριμένο κτίριο, σε κοντινή ακτίνα υπάρχουν μόνο στάνες. Ο ιδιοκτήτης μίας από αυτές ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις αρχές και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε