ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2017 - 15:48
ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΛΗΣΤΩΝ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

Τρόμος για 76χρονη στην Κομοτηνή

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Ληστεία
Κομοτηνή
Καβάλα

Ο ένας από τους δράστες προσποιήθηκε τον υδραυλικό

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι σήμερα Δευτέρα 25-9-2017 το πρωί, στην Κομοτηνή, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 76χρονης ημεδαπής. Ειδικότερα, ο ένας από τους δράστες προσποιούμενος τον υδραυλικό και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη διαρροή υδάτων από την οικία της ηλικιωμένης, την έπεισε να ανοίξει την πόρτα. Ακολούθως, μαζί με τους άλλους δύο δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην οικία, όπου ακινητοποίησαν την 76χρονη, και αφού την φίμωσαν και την έδεσαν, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα και τιμαλφή, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.  

Η συγκεκριμένη τεχνική, δηλαδή να πρόφαση κάποιας βλάβης φαίνεται να είναι σύνηθες τακτική μιας και αντίστοιχο περιστατικό έγινε στην Καβάλα. Εκεί η Αστυνομία κατάφερε να βρει τους ληστές. Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή σε βάρος 85χρονη ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 20-9-2017, στον Άγιο Χριστόφορο Καβάλας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 34χρονου ημεδαπού.

Όπως προέκυψε, ο 34χρονος, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, μετέβη στην οικία 85χρονης, όπου προφασιζόμενος επικείμενη πυρκαγιά, λόγω διαρροής ρεύματος, την έπεισε να συγκεντρώσει σε εξωτερικό χώρο, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ περίπου και τα χρυσαφικά της, ενώ στη συνέχεια, αποσπώντας την προσοχή της, τα αφαίρεσε και τράπηκε σε φυγή. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είχαν πολλά σχέδια στο νου τους, το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα,  για αλλαγές,  εκπλήξεις ενδεχομένως,  αλλά και γιορτές και πανηγύρια για την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο,  οι κυβερνητικοί εταίροι

Ημερολόγιο