ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΣΕ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΕΒΡΟ

Τρεις διακινητές, 35 μετανάστες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Μετανάστες
Διακινητής

Σε φορτηγό και ΙΧ

Συνελήφθησαν στις 24 και 25-9-2018, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 53, 40 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 35 μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 53χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ένα φορτηγό και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, 29 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 40 και 20 ετών, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. επιβατικο αυτοκίνητο, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες. 

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν του δύο διακινητές, πλησίον ενός ακινητοποιημένου Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου και σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, έξι μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποβιβάσει από το όχημα μετά την ακινητοποίηση του από μηχανική βλάβη. 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Θα πάρουμε μέτρα και στοχευμένα μάλιστα,  αλλά στο προσεχές μέλλον,  εναντίον της Τουρκίας,  απεφάνθη ο βραδυκίνητος μηχανισμός της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, για τις παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες στην αν