ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2017 - 11:33
ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

 Θράκη: "Λαβράκι" της αστυνομίας σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Θράκη

Κατασχέθηκαν 586 εικονικές αποδείξεις και συνελήφθη η υπεύθυνη της επιχείρησης

«Σαφάρι» από την οικονομική αστυνομία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Θράκη, για την τήρηση φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα τους ελέγχους διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε περιοχές της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Θράκης, όπου διαπιστώθηκαν - κατά περίπτωση- σε τρεις περιπτώσεις, παραβάσεις των ανωτέρω νομοθεσιών, καθώς και άλλα αδικήματα ποινικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για παράνομη διακίνηση ελαιόλαδου, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας πραγματοποίησαν την 24-02 και 08-03-2017, ελέγχους σε επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη και την Ημαθία.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

· σε ατομική επιχείρηση χονδρικού εμπορίου τροφίμων, η μη έκδοση παραστατικών κατά την προμήθεια 550 λίτρων συσκευασμένου ελαιόλαδου και

· σε ατομική επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδηρών (scrap), η μη έκδοση παραστατικών κατά την προμήθεια και διάθεση 1.100 λίτρων συσκευασμένου ελαιόλαδου και μη έκδοση παραστατικών κατά την διάθεση 220 λίτρων χύμα ελαιόλαδου. Μάλιστα, κατόπιν δειγματοληψίας και εργαστηριακού ελέγχου προέκυψε νόθευσή του. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δηλωθεί ως δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο ελαιολάδου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε μία ακόμα περίπτωση, στο πλαίσιο διερεύνησης εισαγγελικής παραγγελίας, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησε την 15-03-2017 έρευνα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σε περιοχή της Θράκης, όπου και προέκυψε η εικονική έκδοση 6 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. Από τον έλεγχο κατασχέθηκαν συνολικά 586 εικονικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, συνολικής αξίας 10.497,25 ευρώ, ενώ συνελήφθη η υπεύθυνη της επιχείρησης. Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σε συνέντευξή της στο ράδιο Χρόνος η  βουλευτής του Σύριζα Έβρου Νατάσα Γκαρά, διέψευσε όλες τις φήμες περί δημιουργίας κέντρων  φιλοξενίας στον Έβρο και γενικότερα στην Θράκη, για τους γνωστούς εθνικούς λόγ

Ημερολόγιο