ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ

Σε σακιά με ζωοτροφές έκρυψε παράνομο καπνό 105 κιλών

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τελωνείο Νυμφαίας
Νυμφαία
Λαθρεμπόριο

Ο Έλληνας μουσουλμάνος καπνοπαραγωγός από χωριό της Ξάνθης πλήρωσε το πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερος

Προμηθεύτηκε καπνό σε φύλλα τον οποίον θα προωθούσε προς πώληση σε καπνοβιομηχανία μαζί με τον δικό του παραγόμενο καπνό

Δήμητρα Συμεωνίδου

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το λαθρεμπόριο παράνομου καπνού και καπνικών προϊόντων, όπως αποδεικνύει η τελευταία επιτυχία που είχαν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του νομού μας.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 10 Απριλίου σε ελέγχους  που διενεργήθηκαν στη διασυνοριακή οδό Νυμφαίας - Μακάζας κατελήφθη φορτηγό από την Βουλγαρία να μεταφέρει παράνομα στην χώρα μας 11 σάκους, συνολικού βάρους 105 κιλών με ακατέργαστο καπνό, κρυμμένο επιμελώς κάτω από σακιά με άλευρα ζωοτροφών. 


Οδηγός του ήταν ένας Έλληνας μουσουλμάνος από χωριό της Ξάνθης, ο οποίος ασχολείται με την καλλιέργεια του καπνού.

Ο άνδρας επέλεξε να περάσει παράνομα καπνό σε φύλλα, τον οποίον, όπως ισχυρίστηκε στην συνέχεια θα προωθούσε προς πώληση σε καπνοβιομηχανία μαζί με τον δικό του παραγόμενο καπνό. Επίσης έγινε γνωστό ότι προμηθεύτηκε τον καπνό από υπαίθρια αγορά της Βουλγαρίας. 


Σε βάρος του δράστη επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα από τον τελωνειακό κώδικα πρόστιμα, ενώ κατασχέθηκε και το μεταφορικό μέσο.

Ο κατηγορούμενος κατέβαλε άμεσα το πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερος. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει