ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ...2015

«Πιάστηκε» ένας από τους ληστές του μάρκετ Μασούτη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Ληστεία
Κομοτηνή
Μασούτης

Η ένοπλη ληστεία είχε συμβεί στον Μασούτη της οδού Δημοκρίτου, οι δυο δράστες απείλησαν με όπλο, αφαίρεσαν 20.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο, έκλεψαν μοτοσυκλέτα


Οι αυτόπτες μάρτυρες και το ...χαλασμένο μηχανάκι διαφυγής, πρόδωσαν τον ένα δράστη

Τα καθημερινά ψώνια δημοτών στο σούπερ μάρκετ και η καθημερινή βάρδια εργαζομένων, εκείνη την ημέρα μόνο ...ήρεμα δεν κύλησαν. Κάνουμε λόγο για το πρωινό της 2ας Μαρτίου 2015, όταν σημειώθηκε ένοπλη ληστεία στο μάρκετ Μασούτης, που τάραξε την Κομοτηνή. Full face, όπλα, διάρρηξη του χρηματοκιβωτίου, ληστρική κλοπή μηχανής, ήταν μερικά από τα συμβάντα, που ξεκίνησαν στις 8:10 το πρωί. Δυο χρόνια και μισό μήνα αργότερα, ένας από τους δράστες της ληστείας, συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 32χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή τροχοφόρου.


Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικές έρευνες ο ένας από τους δράστες ληστείας του Μασούτη επί της οδού Δημοκρίτου. Ο 32χρονος, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, φορώντας κουκούλες (full-face), παρά την έντονη κινητικότητα στο σημείο, με εργαζόμενους, πελάτες, περαστικούς, μπήκαν  βίαια στον Μασούτη. Εκεί, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και απέσπασαν χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε αποσπάσει τότε ο «Χ» ανερχόταν στα 20.000 ευρώ!


Στη συνέχεια, οι δράστες εξήλθαν από το σούπερ μάρκετ και επιχείρησαν να διαφύγουν με μία δίκυκλη μοτοσικλέτα. Επειδή όμως «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται», οι ληστές δεν κατάφεραν να βάλουν μπρος τη μηχανή, η οποία σταμάτησε λόγω βλάβης. Παρόλα αυτά, οι ληστές δεν «πτοήθηκαν», αλλά με την απειλή όπλου, ο ένας δράστης, αφαίρεσε μια άλλη δίκυκλη μοτοσικλέτα από έναν άνδρας, με την οποία και διέφυγε, ενώ ο δεύτερος δράστης τράπηκε, πεζός, σε φυγή. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι για την πρώτη δίκυκλη μοτοσικλέτα, είχε δηλωθεί κλοπή το 2013 σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας.  Σημειώνεται ότι ο 32χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.


Ο ληστής μπορεί να «πιάστηκε», αν και με χρονοκαθυστέρηση δυο ετών, από την άλλη όμως ο δεύτερος δράστης παραμένει έξω από τη φυλακή και οι έρευνες συνεχίζονται για την εξεύρεσή του. Όσο για το μηχανάκι και για τα ...20.000 ευρώ, καλοφάγωτα!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υποψήφιοι   με τελεσίγραφα και με ένα απλό e-mail,  είναι η μόδα των ημερών. Γεννημένοι αρχηγοί,  χωρίς να πλαισιώνονται από υποστηρικτές  και στη  συγκεκριμένη  περίπτωση υποψήφιους συμβούλους.