ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Καταδίωξη διακινητών σε Ροδόπη και Έβρο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Συλλήψεις
Λαθρομετανάστες
Διακινητής

Παράνομη μεταφορά μεταναστών 

Ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν, συνελήφθη στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών. Αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 43χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.


Στον Έβρο συνελήφθη στην επαρχιακή οδό Κήπων - Γεμιστής, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Μπανγκλαντές. Κατά τη διάρκεια συντονισμένη επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 19χρονο, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα στην ενδοχώρα, δέκα μη νόμιμους μετανάστες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 19χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στην προσπάθεια διαφυγής, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε εκτός της οδού, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια ο διακινητής μαζί με κάποιους από τους διακινούμενους επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς.


Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το αστυνομικό τμήμα Τυχερού.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ