ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΣΤΑΣΗΣ

Καταδίωξη διακινητών από συνοριοφύλακες των Σαπών

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Συλλήψεις
Λαθρομετανάστες
Διακίνηση

Από Ιράκ, Παλαιστίνη και Πακιστάν οι συλληφθέντες 
 

Δύο αλλοδαποί, ένας 21χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 22χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οχτώ μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Πακιστάν και Ιράκ, συνελήφθησαν στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών. Στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε φορτηγό, με οδηγό τον 22χρονο και συνοδηγό τον 21χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  


Στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τη σύλληψη, κατευθύνθηκαν στην  Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και λίγο πριν την είσοδο της πόλης της Ξάνθης, ο 22χρονος οδηγός ακινητοποίησε το όχημα. Ακολούθως, μαζί με τον 21χρονο συνοδηγό και τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο φορτηγό εντόπισαν άλλους τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα