ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΜΕΣΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Επικίνδυνη καταδίωξη φορτηγού με μετανάστες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Λαθρομετανάστες
Συλλήψεις

Ο 44χρονος διακινητής προσπάθησε να διαφύγει πεζός αλλά συνελήφθη

Ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ μη νόμιμους μετανάστες συνελήφθη στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. Τρεις από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν, τρεις υπήκοοι Ερυθραίας, ένας υπήκοος Συρίας και ένας υπήκοος Ιράκ. Σε βάρος του 44χρονου διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή. 


Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (ύψος κόμβου Μέστης), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 44χρονος οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 


Λίγο μετά τον δυτικό κόμβο Κομοτηνής, ο δράστης στην προσπάθειά του να διαφύγει, ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 44χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο παραπάνω αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι λόγω της ταχύτητας με την οποία κινούνταν το παραπάνω όχημα, τους ελιγμούς που πραγματοποιούσε και την ακινητοποίηση που ακολούθησε από τον 44χρονο, προκειμένου να διαφύγει, καθώς και από την απουσία οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών και επαρκούς εξαερισμού σε αυτό, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων. Επιπλέον, η σχετική δικογραφία σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον όπως διαπιστώθηκε οι πινακίδες κυκλοφορίας του Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου είναι πλαστές. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού