ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ

Αλλοδαποί διακινητές δεν συμμορφώνονται στα σήματα αστυνομικών

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Διακινητής
Μετανάστες

Δύο συλλήψεις νεαρών διακινητών, 14 μετανάστες 

Μετά από καταδίωξη και στις δύο περιπτώσεις συνελήφθησαν στις 12-9-2018, στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26 και 24 ετών. Αμφότεροι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 14 μη νόμιμους μετανάστες. 


Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στη παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 26χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στην συνέχεια το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου στο ύψος των διοδίων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 26χρονο.  Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.


Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 24χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στον κόμβο του Άγιου Σύλλα, το όχημα εξήλθε της Εγνατίας Οδού και στην προσπάθεια του οδηγού να το επαναφέρει πάλι στην Εγνατία Οδό συγκρούστηκε νωτομετωπικά με έτερο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 24χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Διαμαρτυρήθηκαν πολλοί νεοεκλεγέντες βουλευτές του Σύριζα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας,  ιδιαίτερα αυτοί που κατάγονται από επαρχία και ανάγκασαν τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να ξ