ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, 2016 - 11:00
ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

449.800 λαθραία τσιγάρα είχαν προορισμό την Ελλάδα!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Λαθρεμπόριο
Τσιγάρα
Βουλγαρία
Κάθετος Άξονας

Η ποσότητα εντοπίστηκε σε όχημα στον μεθοριακό σταθμό Μακάζα - Νυμφαία
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ισχυρό πλήγμα κατά του λαθρεμπορίου τσιγάρων επέφεραν οι Βουλγαρικές Αρχές το βράδυ της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου στον μεθοριακό σταθμό Μακάζα - Νυμφαία. Ειδικότερα εντοπίστηκαν 449.800 λαθραία τσιγάρα χωρίς ετικέτες κατανάλωσης που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ο έλεγχος έγινε σε όχημα μάρκας «Mercedes» με οδηγό έναν 58χρονο, που ταξίδευε από την πόλη Χάσκοβο και είχε προορισμό την χώρα μας. Στην ειδική επιχείρηση επικεφαλής ήταν ο διευθυντής της περιφερειακής αστυνομίας του Κίρτζαλι Ventsislav Momtchilov, ενώ συμμετείχαν εγκληματολόγοι από την Περιφερειακή Διεύθυνση, η αστυνομία του Κίρκοβο, η συνοριακή αστυνομία και αξιωματούχοι του τελωνείου. Στο αυτοκίνητο έγινε έλεγχος που διήρκησε περίπου 20 ώρες. 
Σε ειδικά κατασκευασμένες κρύπτες στον χώρο του πορτ παγκάζ αστυνομικοί και τελωνειακοί εντόπισαν 449.800 λαθραία τσιγάρα χωρίς τις ετικέτες των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Για το συμβάν ενημερώθηκε το γραφείο του εισαγγελέα στην περιοχή του Μόμτσιλγκραντ, που έδωσε εντολή για να ξεκινήσει προδικαστική διαδικασία απογραφής των λαθραίων από τους τελωνειακούς της Φιλιππούπολης. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τέθηκε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Κίρτζαλι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που κατασχέθηκε από την αστυνομία στην περιοχή του Κίρτζαλι τα τελευταία χρόνια.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πληθαίνουν τα σενάρια για πολλαπλές κάλπες στις 26 Μαΐου, που αυτό βέβαια θα το εκτιμήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του,  εξετάζοντας τα δεδομένα, τις δικές τους  δημοσκοπήσεις, αλλά και τα  μ