ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

“Μόνο μπροστά”

ΑΡΘΡΑ
Από Απόσταση
Σταύρος Ι. Σταυρίδης

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών

Επειδή αυτή την εβδομάδα έχουμε την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων επιλέγω σήμερα να μην ασχοληθώ με θέμα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αλλά με τα παιδιά μας που δίνουν εξετάσεις.


Καταρχήν δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος για συμβουλές και εύχομαι το οικογενειακό, εκεπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον του κάθε παιδιού να έχει τους κατάλλληλους ανθρώπους για να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.


Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να εκπέμψω ένα μήνυμα αισιοδοξίας στα παιδιά αυτά και να τους τονίσω ότι είτε πετύχουν είτε όχι στις εξετάσεις αυτές τίποτα δεν είναι τελεσίδικο για τη συνολική επιτυχία τους στη ζωή.


Η γενιά που δίνει αυτή τη εβδομάδα εξετάσεις βομβαρδίστηκε εδώ και χρόνια με αγχωτικά μηνύματα για την οικονομική κρίση στη χώρα μας και με μπόλικη απαισιοδοξία για το μέλλον.


Όμως ακόμα και σε αυτή την ατυχία αυτής της γενιάς που δίνει αυτές τις ημέρες εξετάσεις βρίσκω κάτι πολύ θετικό.


Συγκεκριμένα πιστεύω ότι η γενιά των παιδιών που μεγάλωσε μέσα στην πίεση της κρίσης θα βγάλει καλύτερους ανθρώπους απο τις δικές μας γενιές για τους παρακάτω δύο λόγους:


Πρώτον διότι οι γενιές της «πλούσιας» Ελλάδας με τη δήθεν ισχυρή οικονομία δεν ήταν τίποτα άλλο παρά κακομαθημένες γενιές που χωρίς να προσπαθήσουν πραγματικά θέλησαν με δανεικά και κατανάλωση να ανεβάσουν το πολιτισμικό και κοινωνικό τους επίπεδο.


Δεύτερον διότι οι σημερινοί μαθητές έχουν πάρει σοβαρά μηνύματα απο τα παθήματα των γονιών τους και έτσι θα χτίσουν τις ζωές τους σε πραγματικές και στέρεες βάσεις.


Οι γενιές της κρίσης πρέπει να κοιτάξουν μόνο μπροστά, να μη φοβηθούν τίποτα και παρά το δύσκολο περιβάλλον να πιστέψουν στη δημιουργικότητά τους και να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο που θα συναντήσουν.


Εμπιστεύομαι τους νέους ανθρώπους και καλό είναι σιγά σιγά όλοι μας σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και πολιτικής δραστηριότητας να παραμερίζουμε και να αφήνουμε ωφέλιμο χώρο και οξυγόνο στους νέους ανθρώπους για να αναπτυχθούν.


Καλή επιτυχία λοιπόν στα παιδιά μας με την ευχή να μη χάσουν ποτέ το κουράγιο τους και να κοιτάνε μόνο μπροστά.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς