ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ

«Μετρημένα»

ΑΡΘΡΑ
Μετρημένα
Σταύρος Φανφάνης

Γράφει ο εκδότης του «Χ», Σταύρος Φανφάνης

Σταύρος Φανφάνης

1 Η επίσκεψη Ερντογάν μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας,  με κύριο χαρακτηριστικό δύο παραδοχές. Η πρώτη έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου και την καθόλου αμυντική στάση του -κάτι που τον έκανε να κερδίσει πολλούς πόντους ακόμα σε πολίτες πολιτικά εκ διαμέτρου αντίθετους και το δεύτερο το κεφάλαιο  «Ερντογάν.  Επίσκεψη στη Θράκη». 

2 Το δεύτερο είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση το χειρίστηκε λάθος, ο Ερντογάν το εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο, και η κοινωνία της Θράκης έδωσε τη ρεαλιστική διάσταση της. Μιας πραγματικότητας που προσπαθούν ποικιλοτρόπως να εκμεταλλευτούν πολιτευτές, σουλτάνοι, πρωθυπουργοί, βασιλείς και φαρισαίοι, εντός και εκτός συνόρων στην πολιτική τους σκακιέρα. Δεν περνάει όμως αυτό πλέον κύριοι. Ο ντόπιος κάτοικος της περιοχής, δεν "μασάει", γιατί έχει καταλάβει ότι το συμφέρον του είναι εδώ και στην σταθερότητα της περιοχής. Είτε μουσουλμάνος είτε χριστιανός, είτε άθεος, ειδωλολάτρης κτλ. Το συμφέρον όλων μας είναι να ζούμε αρμονικά, ενωμένα, και με ένα κοινό στόχο, την κοινή προσαρμογή και την κοινή θωράκιση από εξωγενείς και εσωτερικούς παράγοντες. Οι προσπάθειες διάσπασης και δημιουργίας άκρων, είναι στο φινάλε τους. Ούτε προξενεία, ούτε ο Ερντογάν, ούτε από την άλλη πλευρά καμία ακροδεξιά και φασιστοειδής ενέργεια δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Ζούμε αρμονικά, ασχέτως της θρησκείας που ασπαζόμαστε, συνεργαζόμαστε, ερωτευόμαστε, μαλώνουμε, επιχειρούμε, εργαζόμαστε και πορευόμαστε όλοι μαζί. Ως Έλληνες πολίτες και κάτοικοι της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι γραφικότητες. 


3 Το 2004 ο Ερντογάν, με άλλη ιδιότητα τότε -όχι ως Πρόεδρος της Τουρκίας- είχε επισκεφθεί τη Θράκη, με 10.000 ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν την παρουσία του. Σε 5 χρόνια από τώρα, θα απομείνουν οι γραφικές μορφές της μειονότητας, αυτοί που έχουν ίδιο όφελος και αναζητούν το άρωμα του μπαρουτιού στην ατμόσφαιρα. Ακόμα λιγότεροι από τους περίπου 1.500 που συγκεντρώθηκαν αυτή τη φορά. Άλλοι τόσοι θα είναι από την "άλλη πλευρά". Η ίδια η κοινωνία τους απομονώνει και συνεχίζει.


4 Από την επίσκεψη Ερντογάν της περασμένης  εβδομάδας κρατάω ακόμη ένα. Τους Εύζωνες μας, και τη στάση που κράτησαν καθ' όλη τη διάρκεια της. Αισθάνθηκα και είδα την περηφάνια του κόσμου για το δέος, την πειθαρχία αλλά και το ανάστημα των συγκεκριμένων ένστολων. Οι Εύζωνες μας, αντικατοπτρίζουν την πραγματική Ελλάδα. Σαν σήμερα το 1868 ιδρύεται η Ανακτορική Φρουρά, η σημερινή Προεδρική Φρουρά. Να είναι γεροί και δυνατοί όλοι τους.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα