ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ "Χ" ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΑΝΦΑΝΗΣ

«Μετρημένα»

ΑΡΘΡΑ

Από το ένα μέχρι το πέντε, σχόλια και σκέψεις.

Σταύρος Φανφάνης

1 Το βραβείο «Περισσότερος κόσμος σε φεστιβάλ Σεπτεμβρίου 2017» δικαιωματικά ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής παρέα με την ΟΕΒΕΣ, ή να πούμε καλύτερα στην Κική Κωνσταντινίδου και τον Ανέστη Βαφειάδη, και το Agora Festival. Η «Λευκή Νύχτα» είχε κίνηση, είχε κόσμο, είχε ζωή, και κυρίως είχε προσφορές από τους καταστηματάρχες, οι οποίοι είχαν το κίνητρο να κινηθούν ανάλογα και γιατί όχι να βγουν κερδισμένοι. Αλλά όταν μου κάθεσαι κακόκεφος, κάνοντας αγγαρεία και την...λες και στον πελάτη που μπήκε στο μαγαζί σου, πριν ξεκινήσεις τις κατάφωρες κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση μας, κοιτάξου στον καθρέπτη σου.

2 Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο μοντέλο έπιασε το ταβάνι του. Για τρίτη φορά ήταν η ντόπια αγορά, ο Κομοτηναίος και ο φοιτητής που σπουδάζει εδώ, που βγήκε και μέσα στην όλη ευχάριστη διάθεση, ξόδεψε το κατιτίς παραπάνω. Στόχος πρέπει να είναι για το συγκεκριμένο festival, αλλά και για εκδηλώσεις τέτοιων σκοπιμοτήτων, η προσέλκυση ξένου κόσμου, δηλαδή νέου καταναλωτικού κοινού. Είτε αυτό είναι Βουλγαρία, είτε είναι οι γύρω Νομοί, είτε η Τουρκία κτλ. Αγαπητοί μου Κική και Ανέστη, του χρόνου, θαρρώ ότι θα πρέπει αυτό να γίνει στόχος σας. 

3 Στην Ελλάδα έχουμε μάθει όλοι να τα κάνουμε όλα. Ο επιχειρηματίας είναι και λογιστής, είναι και δικηγόρος, πωλητής, και ψυχολόγος κτλ. Πρέπει να μπορεί να γίνει από όλα και την ίδια στιγμή να διατηρεί την προσωπικότητά του, γιατί αυτή είναι που τον διαφοροποιεί. Μαντέψτε, δεν κάνουμε όλοι για όλα. Το δύσκολο είναι να το παραδεχτείς, και να βρεις  κάποιον που ξέρει να κάνει καλά, αυτά που δεν μπορείς εσύ ο ίδιος.  

4 Φίλος επιχειρηματίας λέει ότι «το χρήμα πάει στο χρήμα». Δεν συμφωνώ 100% αλλά ενέχει ένα δίκαιο. Μπορούμε να μιλούμε ώρα, ο καθένας με ισχυρά επιχειρήματα περί του αντιθέτου, προς χάριν της συζήτησης. Η αλήθεια είναι ότι το χρήμα φέρνει δύναμη, και ο κόσμος πάει με τον δυνατό. Τα ψιλά γράμματα όμως που δεν κοιτούν οι περισσότεροι, είναι ότι μέσω αυτών φαίνονται στοιχεία ικανότητας, αξιοπιστίας, διαχείρισης και χαρακτήρα. Στοιχεία που προδίδουν τον ικανό, και τον ξεχωρίζουν από τον …τυχερό.

5 Το ενδιαφέρον είναι ότι οι γλώσσες της πόλης τον θέλουν και υποψήφιο δήμαρχο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Λέτε; 

6 Και ένα τελευταίο για να κλείσουμε. Την μεγαλύτερη αλήθεια στη σύγχρονη ελληνική ιστορία την τραγούδησε η… Τζούλια Αλεξανδράτου. «Στόχος είναι τα λεφτά, έτσι μου είπε η μαμά». 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είχαν πολλά σχέδια στο νου τους, το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα,  για αλλαγές,  εκπλήξεις ενδεχομένως,  αλλά και γιορτές και πανηγύρια για την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο,  οι κυβερνητικοί εταίροι

Ημερολόγιο