ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ "Χ" ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΑΝΦΑΝΗΣ

«Μετρημένα»

ΑΡΘΡΑ
Σταύρος Φανφάνης
Άρθρο γνώμης

Από το ένα μέχρι το πέντε, σχόλια και σκέψεις.

Σταύρος Φανφάνης

1. Το περιστατικό της άτυχης Βρετανίδας στην περιοχής της Μαρώνειας, έκανε το γύρο του κόσμου.

Ως οι πρώτοι που είχαμε την πληροφόρηση και την επίσημη ενημέρωση μέσω του Xronos.gr, γίναμε αποδέκτες ερωτήσεων από δίκτυα ανά τον κόσμο για πληροφορίες. Σε τέτοιες καταστάσεις, το εύκολο είναι να καπηλευτείς ένα τέτοιο περιστατικό, όπως και έγινε τόσο από εγχώριους όσο και ξένους ανταποκριτές, και να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Ο βίαιος θάνατος, όπως φαίνεται από τις εικόνες που αντίκρισαν οι διασώστες, της 63χρονης δείχνει σημάδια επίθεσης ζώων. Μέχρι το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή, δεν μπορούμε να ξέρουμε το μέγεθος, τον τύπο, ή τον αριθμό αυτών. Είναι από ανούσιο, έως χυδαίο και προκλητικό να χρησιμοποιείτο ο θάνατος αυτός για να γίνει σημαία στα χέρια διαφόρων επιδέξιων με πολιτικές, προσωπικές, ή άλλες προεκτάσεις. Το θέμα είναι κάτι να πουλάει. Και πουλάει ότι μία ξένη γυναίκα, βρήκε τραγικό θάνατο στην περιοχή μας. Η βαρβαρότητα, το αίμα και το σπέρμα πουλάνε, αποδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ζώο. 

2. Την ίδια μέρα έπεσε μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο με 2 νεκρούς Ουκρανούς. Πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα εκεί, χωρίς δακρύβρεχτα μηνύματα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς οίκτο για τις οικογένειες και βεβαίως χωρίς πραγματογνωμοσύνες από τους άπειρους διαδικτυακούς "ιατροδικαστές".

3. Είναι μεγάλη χαρά να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που τους ξέρεις χρόνια. Μοιράστηκες παιδικά και σχολικά έτη, φοιτητικές εμπειρίες κ.ά. Βλέπω ακόμα και νεότερους οι οποίοι ξεκινούν τη δική τους επαγγελματική σταδιοδρομία, προσπαθούν και επιχειρούν. Όμορφο συναίσθημα η συνεργασία! Δημήτρη, Γιάννη, Βασίλη ό,τι καλύτερο από την καρδιά μου.  

4. Ή ο Σεπτέμβριος δεν μας «πάει» πολιτιστικά ή κάτι λάθος κάνουμε. Δύο festivals εντός του μήνα (Festival Μπύρας & Via Egnatia)  και άλλο ένα που έπεται κατέδειξαν το πρόβλημα της πόλης. Ότι πράγματα γίνονται για να γίνουν. Για να βγούμε μία φωτογραφία, για να συσφίξουμε σχέσεις, για να πούμε ότι κάνουμε πράγματα. Το Via Egnatia μάλιστα, σε χειρότερο βαθμό. Εκεί στην αντιπεριφέρεια δείτε το θέμα, γιατί οι πραγματικές εικόνες των εκδηλώσεων, πλην του Via Egnatia Run που πήγε καλά, είναι απογοητευτικές. Εκτός αν δεν ενδιαφέρει, και γίνεται καθαρά για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, οπότε πάσο. 

5. Σαν σήμερα το 1997, η Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες συναυλίες που έχουν γίνει στη χώρα μας, με τους U2 και πλέον των 50.000 θεατών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ως πολιτιστική πρωτεύουσα. 20 χρόνια μετά, βρείτε τις διαφορές. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα