fbpx Κορωνοϊός ουδέν κακόν αμιγές καλού
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2020 - 10:00
ΑΡΘΡΟ

Κορωνοϊός ουδέν κακόν αμιγές καλού

ΑΡΘΡΑ
κορωνοϊός
Κοροναϊος
Γεώργιος Κομνηνός

Γράφει ο Γεώργιος Κομνηνός*
 

Φόβος και τρέλα στην παγκόσμια κοινότητα. Ο κορωνοϊός παραμονεύει παντού. Η απειλή έφτασε και στην χώρα μας. Τα πρώτα κρούσματα και οι πρώτοι θάνατοι μας τρομοκρατούν.

Οι οδηγίες της πολιτείας σαφείς. Αποφύγετε τις επαφές με άλλα άτομα. Ο κάθε συμπολίτης μας, φίλος, πελάτης, συνάδελφος στη δουλειά, είναι εν δυνάμει ένας πιθανός φορέας του κορωνοϊού.

Πλήρης απομόνωση. Ο κάθε ένας μόνος του με τη οικογένειά του στο σπίτι του.

Κλειστά τα καφενεία, τα καφέ και κάθε άλλος χώρος διασκέδασης. 

Η μόνη ασφάλεια η απομόνωση, «μακριά και αγαπημένοι» κατά πως λέει μια ελληνική παροιμία.

Μα πώς να ζήσουμε απομονωμένοι μέσα στα κλουβιά μας, στα τέσσερα ντουβάρια ενός διαμερίσματος;  Θα πάθουμε κατάθλιψη, θα τρελαθούμε. Πρέπει επειγόντως να βρεθεί μια διέξοδος. 

Μήπως στις παραλίες, στις πλατείες, στα πάρκα; Όπου όμως και να πας κόσμος πολύς. Ο κίνδυνος ελλοχεύει.

Λύσεις όμως υπάρχουν ευτυχώς πολλές.

 

  • Πολύ τηλεόραση, όχι όμως συνέχεια ειδήσεις τρόμου. Αφού μάθαμε τις οδηγίες πώς προφυλαγόμαστε, μετά πολύ tv γέλιου ταινίες, εκπομπές, το γέλιο ανεβάζει το ανοσοποιητικό.
  • Κοινωνικά δίκτυα επικοινωνία με όλους με facebook, twitter, instagram, κλπ.
  • Αγαπιόμαστε - μιλάμε πολύ, γνωριζόμαστε, γελάμε με αστεία ανέκδοτα με την οικογένειά μας.
  • Κυρίως όμως εμείς οι Έλληνες έχουμε ακόμη την επαφή μας με το χωριό μας, με το κτήμα μας, με το παραλιακό μας.

Αντί λοιπόν να μένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, παίρνουμε το «δισάκι» μας και δρόμο για την εξοχή στο χωραφάκι μας. 

Το καλό είναι ότι ήρθε και η Άνοιξη. Ο καιρός είναι ο πλέον κατάλληλος για να ξεκινήσουμε τις μικρογεωργικές ενασχολήσεις.

Αξίνα λοιπόν, πατόφτυαρο, κοκάρια, σκορδάκια, μαρουλάκια και άλλα και φύγαμε για το μπαξέ μας, το κτηματάκι μας.

Μπορεί ο κορωνοϊός να είναι ύπουλος, κακός, πολύ μεταδοτικός, αλλά έχει και ένα καλό, δεν μπορεί να μας φτάσει στην εξοχή, στο μπαξέ μας όσο είμαστε μόνοι μας.  Δεν κυκλοφορεί στους δρόμους, στα χωράφια στην εξοχή. Ακολουθεί μόνον τις συναθροίσεις, την αστική ζωή, την επικοινωνία των ανθρώπων από πολύ κοντά.

Ευκαιρία λοιπόν όλοι μας να θυμηθούμε τις ρίζες μας. Όλοι στην παραγωγή. Λίγα μαρούλια, κρεμμυδάκια, σπανάκια θα μας δώσουν την χαρά της απασχόλησης, της δημιουργίας και της όποιας μικρής οικονομίας. Κυρίως όμως, θα μας δώσουν την καλύτερη διέξοδο να ξεχάσουμε κάθε κίνδυνο από τον κορωνοϊό. Θα μας δώσουν καθαρό αεράκι,  σωματική και ψυχική άσκηση και χαρά.

Πολλοί από μας το κάνουν αυτό κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ευκαιρία λοιπόν για τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Και πιστέψτε με δεν θα αποφύγουν μόνο τον κίνδυνο του κορωνοϊού, θα αισθανθούν τέτοια χαρά και ευτυχία που θα τους γίνει τρόπος ζωής για μια πάντα.

Νικάμε λοιπόν τον κορωνοϊό με δουλειά στον μπαξέ μας. Ευκαιρία να ακούσουμε και κάποιο αηδονάκι το πρωί.

Να αισθανθούμε πιο άνθρωποι!

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

* Κομνηνός Γεώργιος - Οικονομολόγος
Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία. 
Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis). Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε