ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2017 - 11:00
Άρθρο γνώμης του οικονομολόγου-φοροτεχνικού Γεωργίου Βασιλάκη

Ημέρα μέτρων και πραγματικότητα

ΑΡΘΡΑ
Γεώργιος Βασιλάκης
Κρίση

Η σημερινή μέρα είναι - ανήκει στα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή και δημιουργούν μια  νέα πραγματικότητα στη χώρα. Από την πλευρά της κυβέρνησης προβάλλονται τα αντίμετρα ενώ η αντιπολίτευση προβάλλει τα μέτρα και τις επιπτώσεις τους.


Οι επαγγελματικές τάξεις μετράνε απώλειες οι οποίες έρχονται και όλα τα παραπάνω δημιουργούν το τοπίο της επόμενης μέρας. Οι προσδοκίες του περισσότερο αισιόδοξου οικονομικού αναλυτή σταματούν στο να μην έχουμε ύφεση στην Οικονομία λόγω των μέτρων που έρχονται και δεν βασίζονται σε σενάρια που διακινούνται για ποσοτική χαλάρωση και ρύθμιση του θέματος του χρέους από τη κυβέρνηση αλλά διαψεύδονται από τα ευρωπαϊκά χείλη, είτε χαλαρά είτε κατηγορηματικά.


Η δήλωση του Μπενουά Κερέ μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ δεν αφήνει αμφιβολίες, τα ελληνικά ομόλογα δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE)αν προηγουμένως δεν ληφθούν αποφάσεις από ESM, ΔΝΤ για το χρέος. Ο αξιωματούχος είπε ότι: "Η Δευτέρα θα είναι η ημέρα για πολιτικές αποφάσεις". 


Οι ρυθμίσεις για αυξήσεις έμμεσων φόρων, αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων σε ρόλο Συντονιστή και Ρυθμιστή στα της Οικονομίας και η τροπολογίες δημιουργούν κοκτέιλ με επιδράσεις μείωσης του εισοδήματος μας. Τα αντίμετρα είναι το άλλοθι για τις επιδράσεις των πραγματικών μέτρων. 


Ζούμε λοιπόν στη χώρα όπου πολλοί είναι οι τραγικοί, μικρή η Επίδαυρος για να φιλοξενήσει το ταλέντο τους. Οι ψύχραιμοι τα αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα μέτρα, όμως οι συνταξιούχοι και οι χαμηλού εισοδήματος άνθρωποι δεν έχουν εναλλακτική λύση.


Η ελπίδα για να υπάρξει θέλει σταθερή βάση και προοπτική που τα μέτρα δεν την παρέχουν.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ίσως με το δίκιο του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ότι στο μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης μετά το Δήμο Κομοτηνής, στον Δήμο Ιάσμου συγ

Ημερολόγιο