ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Μαρτίου, 2018 - 18:04
ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ημέρα αποτίμησης της θέσης της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία 

ΑΡΘΡΑ
Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Ημέρα της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου

Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα η 8 Μαρτίου, μια ευκαιρία ανάδειξης της γυναικείας υπόστασης στην εποχή μας. Μια εποχή με τις ποικίλες αναταράξεις και δυσκολίες, που πάλι η γυναίκα καλείται να σηκώσει το φορτίο που της αναλογεί αλλά που η δομημένη πολιτεία και η κοινωνία δεν είναι σίγουρο ότι αποτιμά ισότιμα την παρουσία της.

Από αρχής του κόσμου η υπόσταση της γυναίκας είναι θεμελιώδης για το ανθρώπινο γένος. Πρόσφατα στη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τιμήθηκε ο ρόλος της Γυναίκας στη Χριστιανοσύνη μια που ο Κύριος επέλεξε τη Γυναίκα για να οικοδομήσει την Εκκλησία Του. Η Παναγία γέννησε τον Χριστό, την ελπίδα, τη λύτρωση, τη ζωή.

Παρόλα αυτά όμως η κοινωνία παραμένει σκληρή απέναντι στη γυναίκα και είναι πολλοί οι «φαρισαίοι».

Η σημερινή αναφορά στη γυναίκα ας είναι ευκαιρία συνειδητοποίησης ότι η εκτίμηση της γυναίκας και η δίκαιη ισότιμη αντιμετώπιση της είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ