ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

«Χριστουγεννιάτικες συναντήσεις»

ΑΡΘΡΑ
Από Απόσταση
Σταύρος Ι. Σταυρίδης

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και είτε ανήκουμε σε αυτούς που τους αρέσουν οι γιορτές είτε σε αυτούς που τις απεχθάνονται θα βγούμε για λίγο απο τη ροή της καθημερινότητας.


Και επειδή συνηθίζεται την εποχή αυτή να ξεφεύγουμε λίγο απο την επικαιρότητα θα ασχοληθώ σήμερα με τις συναντήσεις οικογενειακού, κοινωνικού και φιλικού χαρακτήρα που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των γιορτών.


Ειδικότερα, όλοι εμείς που μεγαλώσαμε σε μικρούς τόπους οι γιορτές των Χριστουγέννων σηματοδοτούσαν πέρα από τη θρησκευτική γιορτή και τα τραπέζια οικογενειακού χαρακτήρα και το αντάμωμα με φίλους και γνωστούς που έλειπαν από την καθημερινότητα μας λόγω επαγγελματικών, ακαδημαϊκών, στρατιωτικών και λοιπών υποχρεώσεων και έτσι μέσα στην περίοδο των γιορτών γινόταν πάντα μια επικαιροποίηση σχέσεων, καταστάσεων και πληροφοριών.


Όλο αυτό είχε το γούστο του, διότι γεμίζαμε με νέες παραστάσεις και πληροφορίες, βέβαια κάποιες φορές με υπερβολή, γιατί όπως και να έχει ο Έλληνας όταν επιστρέφει στον τόπο του θέλει να πει και το παραπάνω του μη τυχόν και τον πούνε αποτυχημένο οι συντοπίτες.
Είχαν λοιπόν και έχουν την αξία τους αυτές οι συναντήσεις, γιατί κρατάνε δεσμούς και δίνουν χρώμα στις γιορτές.


Εύχομαι αυτή η συνήθεια να συνεχίσει και σε αυτές τις γιορτές και να μη κάμψει τη διάθεση μας η παρατεταμένη κρίση που βιώνουμε.
Φαντάζουν σήμερα πολυτελείς αυτές οι συναντήσεις και η έλλειψη χρήματος και διάθεσης κυριαρχεί γύρω μας.


Δε μπορώ να διαφωνήσω, διότι για πολλούς προτεραιότητα είναι η επιβίωση και όχι οι κοινωνικές αναζητήσεις.


Επειδή όμως όλα στη ζωή είναι και θέμα ψυχολογίας θα παρότρυνα ακόμα και αυτούς που αντικειμενικά αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις να μην απομονωθούν στη δυσκολία τους και να συναναστραφούν κοινωνικά και ανέξοδα φίλους και γνωστούς και να μοιραστούν τα θέματα που τους βαρύνουν.


Εάν το κάνουν με ειλικρινή και αυθόρμητο τρόπο πέρα της ανακούφισης που θα προσφέρει η μοιρασιά του προβλήματος θα διαπιστώσουν με έκπληξη ότι μπορεί να προκαλέσουν και την ειλικρινή επικοινωνία.


Μέσα από αυτή θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι οι μοναδικοί με δισκολίες και αγωνίες σε αυτό τον κόσμο.


Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν αφού δεν υπάρχει περίσευμα χρημάτων ας προσφέρουμε στους άλλους ενδιαφέρον και ειλικρινή διάθεση.


Τα Χριστούγεννα είναι κυρίως γιορτή του μυαλού και της ψυχής.    
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς