ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2019 - 10:00
ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ

Φοιτητής στην Κομοτηνή; Σίγουρα θα την αγαπήσεις

ΑΡΘΡΑ
Φοιτητές
Κομοτηνή
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Γράφει ο Ανδρέας Τσούφης, φοιτητής Νομικής

Βγήκαν οι βάσεις και σε στέλνουν Κομοτηνή;  Τότε είσαι πολύ τυχερός. Μπορεί να ...κλάψεις στην αρχή, αλλά όπως λένε εδώ πάνω, για την Κομοτηνή δύο φορές κλαις. Μία όταν έρχεσαι και μία όταν φεύγεις. Και πίστεψε με είναι μια ατάκα που θα ακούσεις συχνά. Από τον περιπτερά, μέχρι τον μεσίτη.

Η πόλη δεν θα σου φανεί οικεία μέχρι να κάνεις τις πρώτες παρέες. Αν και το πολυπολιτισμικό στοιχείο θα σε σαγηνεύσει, η προσαρμογή πιθανώς να σου φανεί δύσκολη μέχρι τα πρώτα ραντεβού στο σπαθί ή το σιντριβάνι. 

Τα γραφικά σοκάκια, τα καλντερίμια, η μυρωδιά του καφέ και τα χρώματα της Κομοτηνής δεν θα αργήσουν να σε κάνουν να νιώσεις «παιδί» της. Οι βόλτες στην πλατεία, τα διαρκή ξενύχτια, τα πεϊνιρλί και οι μπουγάτσες θα γίνουν ρουτίνα. Μία ρουτίνα, όμως, τόσο ευχάριστη και ξέγνοιαστη όσο αρμόζει στα φοιτητικά σου χρόνια. Οι φωτογραφίες στο ρολόι και την Ερμού θα δίνουν και θα παίρνουν, η νύχτα πολλές φορές θα γίνει μέρα και τα πρωινά μαθήματα μπορεί για λίγο – ελπίζω- να παραμεριστούν.

Θα χρειαστεί και να διαβάσεις, να πιεστείς, αλλά μια βόλτα (...ή ένα πάρτι στην Παλιά Νομική) θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Ένα είναι το σίγουρο. Τα φοιτητικά σου χρόνια στην Κομοτηνή θα αποτελέσουν την πιο γλυκιά ανάμνηση. Κοίτα να τα απολαύσεις!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μάλλον δε γινόμαστε σοφότεροι,   ούτε διευκρινίζονται πολλά ζητήματα στις γενικού τύπου συνεντεύξεις που δίνονται με αφορμή την έκθεση Θεσσαλονίκης,  όπως και του  προέδρου του Σύριζα  Αλέξη Τσίπρα.