ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

«Εθνική θέση»

ΑΡΘΡΑ
Από Απόσταση
Σταύρος Ι. Σταυρίδης

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών

Χωρίς εθνικισμούς και λαϊκισμούς θα ήθελα σήμερα να προσεγγίσω τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο.


Για να δώσω μια αναλογία με την καθημερινή ζωή θα πω ότι όπως για τις σωστές σχέσεις των ανθρώπων η μαγική λέξη είναι «οριοθέτηση» το ίδιο ισχύει και με τη γειτονική μας χώρα.


Όπως λοιπόν ο καθένας στην προσωπική του ζωή οφείλει να οριοθετεί σωστά τον ατομικό του χώρο και να αποκρούει τους κακοπροαίρετους, το ίδιο οφείλει να κάνει και μια χώρα με την Eθνική της κυριαρχία.


Μία αξιοπρεπή χώρα πρέπει να έχει σταθερή και διαχρονική θέση για τα κυριαρχικά της δικαιώματα και οφείλει να «οριοθετεί» όποιον τα επιβουλεύεται.


Εδώ βέβαια εύλογα αναρωτιέται κανείς πως οριοθετείς έναν γείτονα, που έχει διαρκώς διεκδικήσεις ειδικά τώρα που έχουν μπεί στο παιχνίδι και τα ενεργειακά κοιτάσματα του Αιγαίου.


Δυστυχώς για όλους μας η εποχή της εύκολης λύσης δεν υπάρχει και δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τους «συμμάχους» μας, γιατί ειδικά στην παρούσα συγκυρία όλοι θα κοιτάξουν το συμφέρον τους και όλοι στο τέλος θα κάνουν τα «στραβά» μάτια στον ισχυρό που θα τους εξασφαλίσει την απρόσκοπτη εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.


Άρα ο λογαριασμός μένει σε εμάς και το τι θα κάνουμε πρέπει να το συζητήσουμε καταρχήν μεταξύ μας.


Και λέω να το συζητήσουμε μεταξύ μας, γιατί για να έχεις σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση για την Εθνική σου κυριαρχία πρέπει να έχεις πάρει κάποιες αποφάσεις σαν κοινωνία και να τις τηρήσεις την κρίσιμη ώρα.


Δε μπορεί να πουλάς πατριωτισμό και την κρίσιμη στιγμή να ψάχνεις πως θα θάψεις τα λεφτά σου σε χύτρες ή πως θα την «κάνεις» στο εξωτερικό.


Επίσης, δε μπορεί να έχεις σοβαρή αποτρεπτική δύναμη με μικρή στρατιωτική θητεία και με έρημα στρατόπεδα.


Η αδιαπραγμάτευτη στάση στην Εθνική κυριαρχία απαιτεί απο όλους θυσίες και μη περιμένουμε τα πάντα από την πολιτική και τη διπλωματία, γιατί αυτές φθάνουν μέχρι ενός σημείου.


Ας έχουμε λοιπόν το νού μας, γιατί είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τις οικονομικές και πολιτικές κρίσεις ακολουθούν Εθνικές καταστροφές. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ